Ny blogg

Jag har skapat en ny blogg. Här hittar du den:

http://zirosscrap.blogspot.com/


Phunnyface coloring competition - Vinst

Jag skickade ju in mitt julkort med Phunnyface Nissa och Nisse till Phunnyface färgläggningstävling.

Bidrag till Scrappaloss utmaning v49

Otroligt nog vann jag första pris! Jag är jättestolt och jätteglad! Vinsten består av samtliga stämplar i nästa kollektion från Phunnyface samt äran att få vara gäst-DT i februari. Det ska bli jätteskoj, då jag verkligen gillar deras stämplar.

I Phunnyface blogg kan man nu se nästa kollektion. Den består av 12 stycken stämplar med alla stjärntecken. Själv gillar jag Lejonet bäst. Turligt nog är min yngsta son inte bara född i Lejonets tecken utan också väldigt djurintresserad, så ett kort till honom med Lejonstämpeln är en given succé. Så nu väntar jag bara otåligt på att få hem alla fina stämplar och kunna börja skapa. Jag har redan flera idéer på vad jag ska hitta på.


Teljuskort

Jag brukar ge bort örtte som jag köper hos Minimundus. Det är egentligen ett amningste, men det är jättegott och funkar bra även till icke-ammande personer. En av de som gillar det bäst är min svägerskas pojkvän!

I år gjorde jag flera teljuskort, där jag istället för tepåsar och tändsticksask gjorde plats för påsen med lösviktstet.

Jag utgick från Pysselskolans mall, men gjorde om måtten lite så att det skulle passa påsen med teet. Dock fick inte hela påasen plats i alla fall, så jag fick tömma ut lite te innan jag fick ner det i facket.

Här är två av de teljuskort som jag gjorde och gav bort som julklapp.

Teljuskort lila stängt

Teljuskort lila öppet

Till det lila kortet har jag använt det dubbelsidiga pappret "Provincial Fare - Spectator Cadet" från Tinkering Ink. Kopparna är från Panduros klippark "Kaffekoppar". Stämpeln "Julkramar" är från ett set med julstämplar från YouDo.

Teljuskort rosa stängt

Teljuskort rosa öppet

Det rosa är gjort av ett dubbelsidigt mönsterpapper med hjärtan som jag inte minns vad det är för något. Någon som vet? Sen har jag använt en bit band från Panduros set: "Tilda band röd/rosa" och en mönstersax för den vågade kanten. Som stängningsanordning har jag använt små runda självhäftande kardborrar.


Vinst Scrap och Hobby

Följande vann jag i Scrap och Hobbys julkalender lucka 23:Tack för de fina sakerna!

Sen vann jag även ett digitalt julkit i Scraphimlens julkalender. Det är det kit som användes för att göra deras digitala LO.


Mall till klänningskort

Här försöker jag mig på att beskriva hur jag gjorde mitt klänningskort.

Jag har gjort en PDF med mallarna till kjolen, överdelen och stommen, men jag begriper inte hur jag laddar upp den till min blogg. Om någon vet så får ni gärna tipsa mig. Det får bli inscannade bilder istället, men de är inte skalenliga. Om ni vill ha PDF:en så kan jag mejla den till de som vill. Min mejl är ziro1970 (snabela) gmail.com

Mall till kjolen:

Mall kjol

Diametern är ca 20 cm (jag använde en tallrik). För att få strecken för varje veck mätte jag 2 cm mellan varje smalt veck och 2 x 2 cm för de breda.

Veck

Gör extra breda veck för baksidan. Klipp ut mallen och överför den till det papper du vill använda.

Kjol utklippt


Sen bigar du i alla veck. Och viker så att de veck som det står "över" på hamnar uppåt och de som de står "under" på hamnar nedåt. Då ska de se ut såhär:

Kjol ihopvikt


Nu är det dags för överdelen. Min är 6,5 cm hög och 3,7 cm bred nedtill.

Mall överdel

Gör först en mall och se att den passar ihop med din kjol. Klipp sedan ut överdelen i valfritt mönstrat papper efter mallen. När jag gjorde mallen så ritade jag vänster halva och vek den dubbelt på bredden och klippte ut så att den blir liksidig. Tänk på att axlarna ska vara parallella med midjan, så att kortet kan vikas i axlarna.

Nu är det dags att göra stommen. Enklast är att rita efter den färdiga kjolen och överdelen, så att det passar med just din kjol och överdel. Gör först en mall, så att du ser att det blir bra och för sedan över det till den cardstock du vill ha. Vik cardstocken på mitten först och placera mallen så att axlarna hamnar uppe vid vecket. Då blir baksidan och framsidan likadana.

Mall stomme

Stomme utvikt

Fäst kjolen på framsidan av cardstocken. Fäst sedan överdelen på framsidan. Klistra fast ett band eller rosett. Jag gjorde min rosett med hjälp av Tesas rosettmall.

Rosett

Klänning

Dekorera insidan efter eget önskemål. Klart!


2 x 40 årsfest på Nyårsafton

Två av mina kompisar hade en kombinerad 40 årsfest och nyårsfest, då de båda fyllde 40 år i december. Jag gjorde ett varsitt kort åt dem. Hon fick ett klänningskort och han fick ett kavajkort.

Kavajkortet gjorde jag efter Mayas Jacket-card tutorial.

Klänningskortet gjorde jag efter eget huvud. Kanske lägger jag upp en beskrivning senare om någon är intresserad.

Här är korten ihopvikta.

Klänningskort och kavajkort, stängda


Här är kavajen öppen.

Klänningskort och kavajkort, kavajen öppen.


Här är båda korten öppnade helt.

Klänningskort och kavajkort, utvikta.


Rosetten på klänningen och flugan är gjorda med hjälp av Tesas rosettmall.

Rosett 


Jag har använt blå och vit cardstock. Randigt glittrigt papper från Panduros set "Designark ringar+ränder". Kjolen är gjord av marinblått Mullberry-papper som jag har veckat och klistrat fast på cardstocken.

Presenten de fick från oss i "gänget" var presentkort från Live-It.

Presentkort Live It


Så här såg presenten ut inslagen. Jag satte fast båda korten med snöret på paketet.

Paketet inslaget


RSS 2.0